Shirts

Outdoor overhemden - functioneel, ademend en sportief

Tegenwoordig zijn T-shirts niet meer weg te denken uit de garderobe. In het dagelijks leven, bij het sporten of op het werk - de kledingstukken met het aangename gevoel zijn tijdloos, functioneel en passen bij bijna alle gelegenheden.

Outdoor overhemden, ook wel functionele overhemden genoemd, zijn niet alleen de optimale kledingstukken voor zweterige activiteiten, zoals uitdagende sporten of inspannende professionele activiteiten. Ze kunnen ook worden gecombineerd met alledaagse kleding. Optimaal beschermen ze in gelijke mate tegen hitte, koude en overmatig zonlicht.

Outdoor overhemden zijn functioneel en slijtvast, ze passen bij een sportieve look en zijn comfortabel om te dragen. De functionele shirts overtuigen door hun hoge draagcomfort en worden gekenmerkt door hun ademend vermogen. Naast shirts hebben wij ook andere functionele kledingstukken in ons assortiment, zoals Sweatshirts, Hoodies of tanktops - met of zonder logo.

In de GenXtreme shop vind je een ruime keuze aan hoogwaardige outdoor shirts en functionele shirts van bekende merken. Naast fabrikanten als Carhartt, Blakläder en Dickies, zijn er ook kledingstukken van ons exclusieve "FORSBERG" merk.

Eisen voor hemden voor buiten

Doorslaggevend voor de kwaliteit van outdooroverhemden zijn flexibele materiaaleigenschappen die zich aanpassen aan veranderende behoeften. Outdoor T-shirts van hoge kwaliteit moeten veelzijdig zijn - voor vrije tijd en werk. Idealiter zorgen platte naden voor een comfortabel gevoel bij het dragen. Materialen zoals wol of zelfs merinowol garanderen ademend vermogen en comfort. Ze beschermen zowel tegen de kou als tegen oververhitting.

De pasvorm speelt ook een rol. Nauwsluitende kleding kan vocht beter absorberen, bijvoorbeeld tijdens zweterige activiteiten. Loszittende shirts zorgen voor een betere luchtverversing.

U kunt de outdoor overhemden uit onze shop ook combineren met waterafstotende functionele kleding en bent zo goed voorbereid op wisselende weersomstandigheden tijdens het hardlopen, klimmen, wandelen of tijdens werktijd. Als u de functionele shirts bijvoorbeeld draagt onder een waterafstotende hoodie of onder een jack met capuchon met binnenvoering en windscherm, dan bent u op elk weer en elke activiteit voorbereid met een tweedelige look.

Outdoor T-shirts van merinowol

In de GenXtreme shop vindt u ook shirts van merinowol, bijvoorbeeld van de fabrikant Pfanner. De ademende natuurvezel is slijtvast en geniet een uitstekende reputatie bij de productie van outdoorkleding, omdat hij het vocht bijzonder goed reguleert. Merinowol is ademend, reukwerend en gemakkelijk te onderhouden. Het heeft ook onovertroffen klimaateigenschappen: het isoleert zowel bij warme als bij koude temperaturen.

Gedragen merinoshirts kunnen gewoon een nachtje gelucht worden en daarna weer gedragen worden zonder dat ze onaangenaam ruiken. Kleding van merinowol is zeer comfortabel om te dragen omdat de fijne wol niet kriebelt, zelfs niet wanneer zij direct op de huid ligt. Merinowol absorbeert vocht zonder nat aan te voelen - ideaal voor sport of werk.

Ons eigen merk FORSBERG

Bij GenXtreme hechten we waarde aan de hoogste kwaliteit, compromissen tussen functie en stijl waren gisteren. Wanneer je kiest voor een functioneel shirt of hoodie van het merk FORSBERG, bieden wij je een echte allrounder voor elke situatie. Onze T-shirts en outdoor overhemden in Scandinavische look zijn vormvast, de mouwuiteinden en de tailleband zijn dubbel gestikt. Ideaal voor vrije tijd, buiten en knutselen. De beer is ons handelsmerk en staat op veel van onze shirts. Met ons beren shirt kunt u niet alleen in het bos gezien worden.

Andere merkfabrikanten

Naast FORSBERG shirts vind je in onze shop ook outdoor T-shirts van andere bekende labels, zoals Carhartt. Sommige overhemden hebben een bijzonder sterke kwaliteit en zijn dus duurzaam en robuust. Tijdens buitenactiviteiten is het niet alleen belangrijk om u te beschermen tegen hitte of kou, maar ook tegen te veel zonlicht. De UV-shirts van Blakläder weren niet alleen UV-stralen, maar trekken ook de aandacht in verwarrende omgevingen door hun opvallende ontwerp in geel en oranje. De reflecterende elementen zorgen voor een goede zichtbaarheid bij sport en werk.