Schuhwerk, Schuh, Person, Gehen, Rad
Veiligheidsschoenen S1
%
Elten Travis grijs easy ESD S1
€ 81,29 € 121,97 (33.35% bespaard)
Elten LONNY blauw Laag ESD S1
Varianten van € 97,56
€ 106,71
Elten dames veiligheidsschoenen S1
Varianten van € 91,46
€ 101,63
Haix CONNEXIS Safety T S1 laag
Varianten van € 125,02
€ 172,76

Veiligheidsschoenen S1 - Een kort overzicht

Een veiligheidsschoen van veiligheidsklasse S1 is de eenvoudigste van de drie veiligheidsklassen. S1 wordt gekenmerkt door een beschermende neus. In de volksmond worden vaak stalen neuzen genoemd, maar nu worden vaak aluminium of kunststof neuzen gebruikt, die ook bestand zijn tegen een belasting van 200 joule volgens de norm EN 20345. Dit beschermt de tenen, vooral van voren en van boven. Het maakt niet uit of u ergens tegenaan stoot of dat er gereedschap of bouwmateriaal op uw teenkap valt. 200 joule komt overeen met een gewicht van ongeveer 1.500 kg of een gewicht van ongeveer 20 kg dat van een hoogte van een meter op de werkschoen valt. Werkschoenen met deze norm garanderen bescherming tegen de op hen inwerkende krachten, maar u moet een vermindering van andere veiligheidscriteria aanvaarden.

Afhankelijk van de uitrusting kan de schoen een olie- en benzinebestendige zool hebben, maar geen bescherming tegen indringing of waterbestendigheid. Deze kenmerken komen alleen voor in de veiligheidsklassen S1P of S3, waar de prikbestendige zool voorkomt dat scherpe of puntige voorwerpen de voet kunnen verwonden. Het prikbestendige beschermende schoeisel is vooral nodig in de bouwsector. De versteviging in de hielzone dient om extra energie te absorberen en beschermt zo de gewrichten.

Veiligheidsschoenen S1 en hun toepassingsgebieden

Veiligheidsschoenen S1 zijn bijzonder geschikt voor expediteurs, vrachtwagenchauffeurs en magazijnpersoneel. Deze beroepsgroepen kunnen zonder penetratiebescherming, maar zijn wel afhankelijk van een olie- en benzinebestendige zool voor het geval er iets lekt. Voor vrachtwagenchauffeurs is de beschermende neus van de S1 veiligheidsschoenen bijzonder geschikt, omdat deze een goede bescherming bieden bij het hanteren van zware goederen. Dankzij de antistatische eigenschappen kunnen veiligheidsschoenen van klasse S1 ook worden gebruikt in omgevingen waar met gevoelige elektronica en ontvlambare of explosieve stoffen wordt gewerkt, omdat de spanning door de schoenen wordt afgevoerd en zo de ongewenste ontlading ("elektrostatische ontlading" = ESD) door contact wordt voorkomen.

Veiligheidsschoenen S1 van topmerken voor elk voettype!

Er is een geschikte veiligheidsschoen voor elk voettype. Topmerken zoals Elten, Puma of Diadora bieden voor elke behoefte de juiste tegenhanger en passende extra's. Er zijn veiligheidsschoenen die voldoen aan DGUV-voorschrift 112-191 voor orthopedische voetbescherming. En als u bovendien wat stijlvoller wilt zijn wat betreft werkbescherming, biedt onder meer de firma Elten chique alternatieven. De Journey Grey Low S1 veiligheidsschoen, bijvoorbeeld, heeft een zeer sportief ontwerp, doet meer denken aan een loopschoen dan aan een werkschoen en zou zeker in de vrije tijd kunnen worden gedragen. De mengeling van leder en microvezels maakt deze werkschoen bijzonder ademend. Vooral bij zomerse temperaturen is deze schoen zeer comfortabel om te dragen en dankzij de goede pasvorm is hij ook na een lange werkdag nog comfortabel. Natuurlijk hebben we ook schoenen voor vrouwen in ons assortiment. De veiligheidsschoen MILA Low ESD S1 74720 heeft een iets smallere snit en biedt ESD, een gepolsterde schachtrand en een beschermende neus, naast nog enkele andere leuke extra's.

In ons uitgebreide assortiment vindt u zeker de juiste schoen voor de juiste gelegenheid. Als u nog vragen hebt over de beschermingsklassen S1, S1P, S2 en S3 kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen. Ons team van deskundigen zal u graag helpen!