Schuhwerk, Schuh, Person, Gehen, Rad
Veiligheidsschoenen S1P

Wat betekent S1P voor veiligheidsschoenen?

Zoals de naam al zegt, zijn S1P veiligheidsschoenen gebaseerd op de S1 veiligheidsklasse. Voor veiligheidsschoenen betekent S1P dat naast een beschermende neus ook een doorboringsbestendige zool wordt gebruikt. Een veiligheidsneus moet bestand zijn tegen een belasting van meer dan 200 joule. Deze bescherming wordt nu niet alleen geboden door de goede oude stalen veiligheidsneus - moderne kunststof veiligheidsneuzen bieden dezelfde bescherming. De Duitse fabrikant Elten biedt een verscheidenheid aan S1P veiligheidsschoenen aan.

De penetratiebescherming van veiligheidsschoenen of -sandalen wordt gegarandeerd door een tussenzool. Het kan gemaakt zijn van plaatstaal of van meer technische weefsels zoals Kevlar of ander composiettextiel. Ongeacht of hij van stof of van staal is gemaakt, moet aan de norm EN ISO 20344:2011 worden voldaan.

Waar zijn S1P veiligheidsschoenen nodig of worden ze gedragen?

S1P werkschoenen zijn vaak vereist voor droge gebruiksruimten, zoals werkzaamheden binnenshuis, en bieden speciale bescherming tegen:

  • vallende voorwerpen en gereedschap,
  • letsel aan machines en
  • scherpe voorwerpen of metaal, spijkers of glas op de vloer

 

Schoenen van klasse S1P zijn vaak bovendien isolerend of antistatisch (ESD), warmte- of koude-isolerend. Zij zijn ook olie- en benzinebestendig. Zelfs wanneer ze worden blootgesteld aan oliën en brandstoffen zoals benzine, bieden de S1P veiligheidsschoenen een goede grip, waardoor het risico op uitglijden tot een minimum wordt beperkt.

Afsluitende opmerkingen over S1P-veiligheidsschoenen

Stevige bescherming voor gebruik binnenshuis, maar vooral in de zomer zijn S1P veiligheidsschoenen ook populair voor gebruik buitenshuis, omdat er dan vaak ademende en veel luchtigere modellen worden ontwikkeld. Werksandalen zijn bijvoorbeeld vaak te vinden in S1P. Of het nu sandalen zijn of niet - vanwege het gebrek aan bescherming tegen natheid worden S1P werkveiligheidsschoenen niet aanbevolen als buitenschoenen voor het hele jaar. Hier geven wij de voorkeur aan werkschoenmodellen met veiligheidsklasse S3.