Schuhwerk, Schuh, Person, Gehen, Rad
Veiligheidsschoenen S3

Veiligheidsschoenen S3 - duurzaam, ademend en comfortabel om te dragen

Hoeveel ervaring je ook hebt, het beschermt je niet tegen ongelukkige toevalligheden die elke dag gebeuren. Soms is een kort moment van onachtzaamheid genoeg. Vooral op bouwplaatsen of in de verwerkende industrie moet u zich daarom zo goed mogelijk beschermen om het risico op verwondingen zo klein mogelijk te houden. Naast een werkbroek en handschoenen van hoge kwaliteit moet u belang hechten aan stevige veiligheidsschoenen. Deze zijn verkrijgbaar in een breed scala van uitvoeringen, van effen, robuuste tot sportieve varianten en natuurlijk in verschillende kleuren. Veiligheidsschoenen van de gecertificeerde veiligheidsklasse S3, die verkrijgbaar zijn in verschillende modellen zoals lage schoenen of laarzen, zijn gebaseerd op de veiligheidsklasse S2 en zijn bijzonder robuust. Naast een zool met brandstofbestendigheid, een beschermkap voor de tenen en waterbestendigheid, hebben ze ook een antiperforatiebescherming. Deze kan van plaatstaal worden gemaakt, maar materialen zoals Kevlar doen het ook uitstekend. In tegenstelling tot conventionele werkschoenen, die niet noodzakelijk zijn uitgerust met een beschermende overneus, is de stalen overneus een van de basisvereisten van veiligheidsschoenen. De neus moet bestand zijn tegen een energie van 200 joule, wat overeenkomt met ongeveer 1.500 kilogram. Dit is het geval bij beschermingsklasse S3.

De S3 veiligheidsschoenen die u in het GenXtreme gamma vindt, zijn van hoge kwaliteit. Veilig werken, een comfortabel gevoel, duurzaamheid en een lange levensduur zijn gegarandeerd.

Veiligheidsschoenen S3 - nadere eisen voor werkschoenen

Veiligheidsschoenen van de gecertificeerde beschermingsklasse S3 zijn ter hoogte van de hiel gesloten en hebben daar een energieabsorberend vermogen. ESD-geschikte schoenen voeren elektrostatische ladingen af. De veiligheidsschoenen zijn voorzien van een geprofileerde buitenzool die voldoende slipweerstand biedt op diverse ondergronden. Dankzij de hoogwaardige materialen die bij de productie worden gebruikt, zijn de werkschoenen uit ons assortiment duurzaam en bestendig. Veiligheidsschoenen moeten altijd comfortabel zitten, ademend zijn en u voldoende bescherming bieden tegen vocht.

De vereisten voor veiligheidsschoenen van beschermingsklasse S3 in één oogopslag:

  • olie- en benzinebestendige zool
  • gesloten hielgedeelte
  • beschermende neus
  • waterafstotende bovenmaterialen
  • geprofileerde en antiperforatie buitenzool
  • antistatische zool
  • antiperforatie tussenzool
  • energieabsorptie in de hielzone
  • rubberen of synthetische bovenkant (voorkomt waterabsorptie)

Dankzij de ISO-norm 20344:2011 zijn uw voeten altijd even goed beschermd, ongeacht het materiaal en de fabrikant, want alle schoenen in veiligheidsklasse S3 voldoen aan deze criteria.

Wie heeft S3 veiligheidsschoenen nodig?

Verschillende werkgebieden stellen verschillende eisen aan werkkleding. Als veiligheidsschoen of -laars - in sommige beroepsgroepen zijn S3 veiligheidsschoenen zelfs verplicht. In principe moet uw werkgever u informeren over de noodzakelijke beschermingsmiddelen. U kunt ook uw werkgeversorganisatie voor aansprakelijkheidsverzekeringen vragen om informatie over verplichte werkkleding en vooral werkschoenen.

Schoeisel van veiligheidsklasse S3 is geschikt voor alle beroepen waarbij een risico op vallende voorwerpen bestaat. De beschermende neus van kunststof of staal biedt de nodige bescherming. De doorprikbestendige tussenzool beschermt u bovendien tegen verwondingen die kunnen worden veroorzaakt door spijkers of splinters die de zool van de schoen binnendringen.

S3 veiligheidsschoenen bieden bescherming bij werkzaamheden in de bouw (weg- en waterbouw), in de industrie en bij tuin- en landschapsverzorging. Ook verwarmingstechnici en loodgieters staan op de werkplek bloot aan gevaren, waartegen zij zich kunnen beschermen met veiligheidsschoenen van beschermingsklasse S3. Ook reddingswerkers en brandweerpersoneel gebruiken veiligheidslaarzen van deze veiligheidsklasse om hun voeten optimaal te beschermen. Op deze werkterreinen moet het schoeisel ook hittebestendigheid en snijbescherming garanderen. Waterdicht bovenmateriaal voorkomt de absorptie van water.

Veiligheidsschoenen S3 - wat betekenen ESD, SRC en HRO?

In verband met werkkleding, vooral werkschoenen, zult u in de productbeschrijvingen van de fabrikanten vaak de afkortingen ESD, SRC en HRO tegenkomen. Sommige werkgebieden stellen bijzonder hoge eisen aan de veiligheid op het werk en in het bijzonder aan veiligheidsschoeisel om letsel te voorkomen. Daartoe behoren bijvoorbeeld die waar het risico bestaat dat lozingen plaatsvinden.

Veiligheidsschoenen die geschikt zijn voor ESD, voeren de elektrostatische lading van de drager af. Gevoelige elektronische componenten of apparaten worden zo beschermd tegen schadelijke ontladingen.

U leest de SRC-markering in verband met slipweerstand. SCR combineert de SRA- en SRB-normen en staat voor de best mogelijke slipweerstand.

HRO verwijst naar het gedrag met betrekking tot contactwarmte. Schoenen met deze markering zijn bestand tegen een temperatuur van 300 °Celsius gedurende ten minste 60 seconden.

Veiligheidsschoenen S3 - geselecteerde topmerken bij GenXtreme

In de GenXtreme shop vindt u een groot assortiment S3 veiligheidsschoenen van de top werkkleding merken. Haix biedt een bijzondere extra functie met een geïntegreerde PU wig, die het draagcomfort verhoogt en ervoor zorgt dat uw voeten minder snel moe worden. De speciale zoolconstructie van de Lowa G3 werkschoen met een inzetstuk van textielweefsel biedt de beste wrijvingseigenschappen op ijs en sneeuw. Veiligheidsschoenen van U-Power zijn ook verkrijgbaar in een sneakermodel. De meeste fabrikanten hebben ook halfhoge veiligheidsschoenen of halfhoge veiligheidslaarzen in hun gamma. Of u nu een sportieve of een ruige look wilt, is een kwestie van smaak. Ongeacht het ontwerp beschermt ons kwaliteitsschoeisel u niet alleen tegen kou, vocht, uitglijden, elektriciteit en mechanische schokken, maar zorgt het er ook voor dat u uw hoofd koel kunt houden, zodat u zich kunt concentreren op de belangrijke dingen - uw werk.

De beschikbare extra opties maken het mogelijk de veiligheidsschoen of veiligheidslaars optimaal aan de behoeften van de drager aan te passen. In de online shop van genXtreme.de vindt u een grote keuze aan werkschoenen van beschermingsklasse S3 tegen gunstige prijzen. U zult hier zeker vinden wat u zoekt!