Schuhwerk, Schuh, Person, Gehen, Rad
Laarzen

Werkschoenen - veilig schoeisel voor elk terrein

In sommige beroepen volstaan platte werkschoenen niet meer. Op veeleisend terrein zijn werklaarzen de juiste keuze om uw voeten en enkels afdoende te beschermen. In de meeste gevallen specificeren de beroepsverenigingen in welke beschermingsklasse een schoen moet worden ingedeeld om in de desbetreffende beroepsgroep te mogen worden gebruikt. De hoge schacht van de veiligheidsschoenen biedt niet alleen voldoende bescherming tegen onbedoelde verzwikking van de enkel, maar ook tegen chemicaliën of koude. Werklaarzen worden gebruikt wanneer u aan de hoogste belastingen wordt blootgesteld. Uitgerust met antiperforatie- en antislipzolen, stalen neuzen en waterdicht materiaal, bent u goed uitgerust voor het veeleisende werk in elk terrein.

Grote selectie van veiligheidslaarzen

In onze online shop vindt u een ruime keuze aan werklaarzen voor verschillende toepassingsgebieden of doelgroepen. Wij bieden veiligheidslaarzen aan in de veiligheidsklassen S1 tot S3 en kunnen zo de nodige bescherming garanderen voor de voeten van een groot aantal beroepsgroepen. Daarnaast vindt u veterlaarzen van verschillende bovenmaterialen, bijvoorbeeld leer of ademende membranen zoals GORE-TEX®. Daarnaast vindt u ook zuurbestendige schoenen die bijvoorbeeld door reddingswerkers worden gebruikt. Anatomische voetbedden zorgen voor draagcomfort zonder vermoeidheid en een gewatteerde schacht voorkomt blessures als gevolg van het verzwikken van een enkel.

De juiste laars vinden

Bij ons vindt u de juiste laars voor uw toepassing. Bij het kiezen van de juiste werklaars moet met de volgende punten rekening worden gehouden:

  • vereiste beschermingsklasse
  • anatomisch gevormd voetbed voor werken zonder vermoeidheid
  • lekbestendige tussenzool
  • slipvaste zool
  • Gewatteerd bovendeel ter bescherming tegen het verzwikken van de enkel
  • warme binnenvoering voor gebruik in de winter
  • Zuurbestendige bovenmaterialen (volgens de vereiste beschermingsklasse)

 

Hier stellen wij u verschillende werklaarzen voor met hun speciale kenmerken:

Beschermingslaarzen of bosbouwlaarzen

Laarzen ter bescherming tegen snijwonden zijn onmisbaar voor alle werknemers in de bosbouw of beroepsgroepen die met kettingzagen werken. De werklaarzen zijn voorzien van een hoge schacht, een stevige zool en een beschermende neus. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de laarzen gemaakt van materialen die de voet beschermen tegen onbedoelde penetratie door de kettingzaag. De laarzen moeten voldoen aan de veiligheidsnorm EN 381.

Noodlaarzen

Ook mensen die bij de politie, brandweer of reddingsdiensten werken, hebben schoeisel nodig dat hun voeten beschermt tegen dagelijkse slijtage. Zij moeten even geschikt zijn voor werk op kantoor als in de open lucht. Daarom zijn werklaarzen meestal gemaakt van robuust leer. Deze is zowel waterdicht als ademend, wat zorgt voor een aangenaam voetklimaat.

Winterlaarzen

Voor beroepsgroepen die de hele werkdag in de open lucht doorbrengen, zijn gevoerde veiligheidsschoenen of winterlaarzen onontbeerlijk. Ook in de winter moet worden gezorgd voor bescherming tegen indringing en bescherming van de tenen, omdat vooral in de wintermaanden boomverzorging plaatsvindt, waarbij de ene of de andere tak op de voet kan vallen. Om de voeten de nodige bescherming te bieden, zijn winterlaarzen gewoonlijk uitgerust met een anti-lek tussenzool en een beschermkap van Kevlar. Kevlar heeft ten opzichte van staal het voordeel dat de voet ook beschermd is tegen de kou van onderen. Wij bieden gevoerde werkschoenen van veiligheidsklasse S3. Naast de klassieke veterlaarzen vindt u in onze online shop ook een slip-on laars met een verwarmende binnenvoering en een sterk geprofileerde buitenzool.