Schuhwerk, Schuh, Person, Gehen, Rad
Veiligheidssandalen

Veiligheidssandalen - maximale ademende voetbescherming

Veiligheidssandalen worden veel en graag gebruikt in industriële installaties en omgevingen waar geen vocht bij de voeten kan komen. Ze zijn ook erg populair wanneer de eis is dat de veiligheidsschoen zo ademend mogelijk moet zijn. Stalen of kunststof veiligheidsneus, stootbescherming in de hiel, een antislip en oliebestendige zool en antistatische uitrusting zijn de meest populaire kenmerken van veiligheidssandalen.

Werk sandalen van de top fabrikanten

Er zijn veel veiligheidssandalen, veiligheidsschoenen of werkschoenen, maar ze zijn alleen van sommige fabrikanten echt goed. Elten is onlangs teruggekomen op het onderwerp werksandalen. Het resultaat is een nieuwe, uiterst zachte sandaal met een uitzonderlijk draagcomfort. De Elten Ambition Easy is gebaseerd op een volledig nieuw loopconcept, dat niet alleen gebaseerd is op demping, maar ook op de buitenzool en de semi-orthopedische inlegzool. De veiligheidssandaal is gecertificeerd volgens BGR191, wat de koper de mogelijkheid biedt gecertificeerde orthopedische inlegzolen te gebruiken en de sandaal zo aan zijn voeten aan te passen.

Veiligheidssandalen - gecertificeerd, hoge kwaliteit en duurzaam

Veiligheidssandalen zijn verkrijgbaar in twee beschermingsklassen, klasse S1 en klasse S1P. Beide veiligheidsschoenen hebben een stalen neus en een veilige buitenzool, maar de laatste heeft ook een lekbestendige tussenzool. Hierdoor wordt voorkomen dat scherpe voorwerpen, zoals spijkers of scherven, in de schoen terechtkomen. De tussenzool is gemaakt van dun metaal of een textielweefsel zoals Kevlar®. De metaalvrije tussenzool biedt meer flexibiliteit. Het bovenmateriaal van veiligheidssandalen van kwaliteitsproducenten zoals Elten verschilt aanzienlijk van goedkopere alternatieven. Elten biedt veiligheidssandalen van leer of robuust textiel. Omdat de fabrikant uit Niederrhein duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, gebruikt hij voor sommige veiligheidssandalen CO2-neutraal leer uit Duitse productie. Zelfs de bevoorradingsketen is kort, aangezien de looierij slechts op enkele kilometers afstand van de productievestiging ligt. Een industriële veiligheidssandaal van textiel biedt niet alleen een groter ademend vermogen, maar ook een gewichtsbesparing. De bescherming is echter in alle gevallen dezelfde, ook al zijn de gebruikte materialen zeer verschillend.

Extra kenmerken van de veiligheidssandaal

De sandaal is verkrijgbaar in verschillende beschermingsklassen - d.w.z. al dan niet prikbestendig - en met verschillende kenmerken. Dit omvat ook ESD-capaciteit, die met name in industriële bedrijven vereist kan zijn. Een ESD-compatibele veiligheidssandaal neutraliseert de elektrostatische lading op het lichaam die door wrijving wordt veroorzaakt. Dit betekent dat geen elektronische componenten door hun eigen lading worden vernietigd. Hoewel ze op veel plaatsen open zijn, kunnen sandalen de drager ook op het werk een goede bescherming bieden.

Populaire fabrikanten zoals Elten en Puma bieden u hoogwaardige veiligheidssandalen voor hardwerkende dames en heren, gemaakt van robuuste materialen. Als dé online winkel voor veiligheidssandalen staan we bij GenXtreme graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.