Schuhwerk, Schuh, Person, Gehen, Rad
Rijglaarzen

Meer informatie over veterschoenen

We hebben een grote selectie van veterlaarzen. Onder de term "veterschoenen" vindt u alle werk- en veiligheidsschoenen die met veters kunnen worden vastgemaakt en hoger zijn dan normale veiligheidsschoenen. Precies zulke werkschoenen worden aangeboden door fabrikanten als PUMA Safety, HAIX of Lowa. Een goed voorbeeld is de Leandro 5706 van Lowa. Zij behoren tot veiligheidsklasse 3, zijn vervaardigd van rundsleder en hebben een ATC2000 buitenzool. Een extra bonus voor deze schoenen zijn de luchtkamers voor het beste ademend vermogen. De Lowa Colorado Mid Gore-Tex zijn gemaakt van waterafstotend leer en hebben een 4-laags Gore-Tex membraan. Dit garandeert een goed ademend vermogen en een goede vochtregulatie. Bovendien zijn deze veiligheidslaarzen voorzien van een stalen tussenzool en stalen neus. Dus als u geen klittenband wilt en de voorkeur geeft aan de klassieke vetersluiting, zijn deze veterlaarzen perfect voor u.

Veterschoenen in het algemeen 

Het onderwerp veterlaarzen is zeer breed en omvat alle soorten hoog veiligheidsschoeisel. Terwijl een laars al erg hoog is wat de schacht betreft, gaat deze in het geval van veterlaarzen net boven de enkel. Wat het bovenmateriaal betreft, zijn er ook enorme verschillen. Er zijn laarzen van ademend maar robuust textielweefsel, slijtvast volnerfleer of soepel nubuckleer. Er zijn ook grote verschillen in de uitrusting van de veiligheidsschoenen, d.w.z. met een beschermende neus van staal, samengesteld materiaal of aluminium, met een penetratiebescherming van textiel of een stalen tussenzool, met een beschermkap op de schoenpunten en voor gebruik binnen of buiten. In principe zijn er voor elke vakman of industriearbeider de juiste schoenen, de keuze in ons assortiment is enorm.

Robuuste veterlaars voor buitengebruik

Er worden zeer speciale eisen gesteld aan werkschoenen of veiligheidslaarzen die bestemd zijn voor het zware buitengebruik van diverse ambachtslieden. Zo zijn veterschoenen van dit type gewoonlijk goed verstijfd van het zoolbed, zodat de werknemer een vaste voet heeft en steviger staat. Enerzijds beschermt dit tegen vermoeidheid en verdraaiing van de enkel, anderzijds zorgt het voor een betere en stevigere voetafwikkeling. De buitenzolen van de veterlaarzen zijn meestal ruw geprofileerd en gemaakt van speciale temperatuurbestendige HRO-zolen. Om voldoende en blijvend beschermd te zijn tegen weer en wind, zijn veel schoenen en laarzen voorzien van een Gore-Tex® membraan. Dit zorgt voor een perfect ademend vermogen en permanente waterdichtheid en houdt de voeten voldoende droog en warm. Veel veiligheidsschoenen voor ambachtslieden en bouwplaatsen zijn gemaakt van stevig leer. Dit heeft zeer slijtvaste eigenschappen, is gemakkelijk te reinigen en eenvoudig te onderhouden. Zelfs als het leer zwart is, kan het nu via nanotechnologie de zonnestralen weerkaatsen en warmt de laars van binnen niet zo snel op. De topmerken op dit gebied zijn LOWA en HAIX.

Perfect gedempte veterlaarsjes

  Voor gebruik binnenshuis op bouwterreinen of in de industrie zijn de eisen voor een veterlaars heel anders. Hier moeten de veiligheidsschoenen licht en bijzonder ademend zijn. Ook de demping en het veercomfort spelen hier een doorslaggevende rol. De oppervlakken zijn meestal betonnen vloeren en stuiteren de drager niet terug, zoals dat bijvoorbeeld op een weide het geval zou zijn. ELTEN heeft voor dit gebied een nieuwe serie gecreëerd, die precies op deze eisen is afgestemd. De nieuwe collectie heet DIMENSION PRO en is ontwikkeld in samenwerking met de Technische Universiteit van Tübingen. Bij dit schoenconcept werd veel belang gehecht aan voldoende demping en een perfect draagcomfort. Het profiel van de zool werd ook speciaal ontworpen voor indooroppervlakken. Hij heeft een honingraatstructuur voor niet te veel grip en draaipunten van een harder PU, wat de gewrichten merkbaar ontlast bij het lopen en draaien. De semi-orthopedische inlegzool is ook een pluspunt. Deze heeft een extra dempende zone bij de hiel en een perfecte ondersteuning van het middenvoetgebied. Deze combinatie zorgt voor een onvergelijkbaar draagcomfort en kan de dag van de drager een stuk aangenamer maken. Het bovenmateriaal is ook gemaakt van lichtgewicht en zeer ademend materiaal. De AMBITION S1 veterlaars is bijna net zo ademend als een veiligheidssandaal, maar dan dicht. Of het nu voor mannen of vrouwen is, de schoenen zijn verkrijgbaar in bijna elke maat. En om voorbereid te zijn op industriële werkzaamheden, is de ESD-apparatuur vanzelfsprekend. 

Veiligheidsschoenen en veterlaarzen voor dames

Een zeer belangrijke doelgroep voor schoenfabrikanten zijn natuurlijk damesveterlaarzen. Zij hebben een veel smallere voetvorm, waarvoor speciale veiligheidsschoenen en -laarzen nodig zijn. Daarom hebben veel topfabrikanten een ruime collectie damesveterschoenen en damesveiligheidsschoenen om uit te kiezen. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe NURIA-serie. De veterlaarzen en veiligheidsschoenen zijn metaalvrij, zeer licht en bieden smalle damesvoeten een perfecte pasvorm en superieur comfort. De schoenen hebben veiligheidsklasse S3 en een textielen lekbestendige tussenzool. De schoenen blijven soepel en bieden ook een lichte isolatie tegen de kou van onderen. De ESD-apparatuur, de HRO-zool en alle bijbehorende normen zijn uiteraard basisvereisten. De veiligheidsschoenen zijn zwart en passen bij bijna alle kleding. Ze zijn verkrijgbaar in de maten 35 - 42 en zijn onmiddellijk uit voorraad leverbaar GenXtreme.