Bekleidung, Hosen, Jeans, Mantel, Person
Broeken

Outdoorhosen – für jedes Wetter gerüstet

Ob für eine Wandertour oder fürs Trekking und Radfahren – eine bequeme Outdoorhose macht den Spaß in der Natur perfekt. Diese Hosen eignen sich ideal für Aktivitäten im Freien, denn die elastischen Materialien machen jede Bewegung mit und halten die Beine warm und trocken. Obendrein ist diese Outdoorbekleidung in vielen Fällen winddicht, wasserdicht oder wasserabweisend und trocknen schnell. Viele Modelle punkten neben der Bewegungsfreiheit vor allem mit der Atmungsaktivität der Membran, sodass Du weniger schwitzt. In unserem Sortiment findest Du verschiedene Arten von Outdoorhosen: Wanderhosen, Thermohosen, Regenhosen oder auch Softshellhosen und Trekkinghosen – eine große Auswahl an Top-Marken wie Forsberg, Pfanner, FHB, Carhartt und vielen mehr wartet auf Dich! Mit diesen Modellen für Damen und Herren steht dank der zahlreichen Einsatzbereiche einem spontanen Ausflug nichts im Wege.

Carhartt Jeans Robuuste Flex Slim Fit
Varianten van € 66,04
€ 76,21
%
Carhartt Jeans Rugged Flex Relaxed Fit
€ 60,96 € 76,21 (20.01% bespaard)
Blakläder X1999 vakwerkbroek met stretch
Varianten van € 152,47
€ 203,31
Carhartt tuinbroek met dubbele voorkant
Varianten van € 53,84
€ 86,38
%
Blakläder vakman broek X1500 Cordura® Denim
€ 157,55 € 182,97 (13.89% bespaard)
%
Carhartt Flannel Sherpa-Lined Shirt
€ 76,21 € 132,13 (42.32% bespaard)

Outdoorbroek - uitgerust voor elk weertype

Of het nu voor een wandeltocht is of voor trekking en fietsen - comfortabele outdoorbroeken maken plezier in de natuur perfect. Deze broek is ideaal voor buitenactiviteiten omdat de elastische materialen elke beweging van u volgen en uw benen warm en droog houden. Bovendien is deze outdoorkleding in veel gevallen winddicht, waterdicht of waterafstotend en droogt snel. Veel modellen scoren niet alleen punten voor bewegingsvrijheid, maar ook voor het ademend vermogen van het membraan, zodat u minder zweet. In ons assortiment vindt u verschillende soorten outdoorbroeken: wandelbroeken, thermobroeken, regenbroeken of zelfs softshell broeken en trekkingbroeken - een grote selectie van topmerken zoals Forsberg, Pfanner, FHB, Carhartt en nog veel meer staat voor u klaar! Met deze modellen voor mannen en vrouwen staat niets een spontaan uitstapje in de weg, dankzij de talrijke gebruiksmogelijkheden.

Trekkingbroek - ideaal voor trektochten

Trekkingbroeken van materialen zoals katoenmengsels of functionele stoffen zijn ideaal voor trektochten. Katoen is bijzonder comfortabel en aangenaam om dragen. Polyamide en polyester stoffen daarentegen zijn extra licht en bieden veel bewegingsvrijheid. Een gemêleerde stof met een uniek membraan zorgt er bijvoorbeeld voor dat outdoorbroeken tegelijkertijd winddicht, waterafstotend en ademend zijn. Veel trekkingbroeken zijn steviger dan gewone, lichte wandelbroeken en kunnen zelfs tegen UV-straling. Omdat het weer op lange trektochten snel omslaat, hebben veel trekkingbroeken afritsbare pijpen. Dit betekent dat u in een handomdraai van een lange broek een korte broek kunt maken, of omgekeerd. Stevige ritsen helpen daarbij. In de zakken van de broek kunt u alles opbergen wat u nodig hebt.

Softshell broek - voor extra bewegingsvrijheid

Softshell broeken laten elke beweging toe en hebben een pasvorm die ongeëvenaard is. Synthetische vezels zoals polyamide en polyester of elastaan zorgen voor extra elasticiteit. De pasvorm wordt ondersteund door voorgevormde knieën en de tailleband van de broek. Softshell broeken zijn geschikt voor bijzonder inspannende activiteiten waarbij veel wordt bewogen. Om u comfortabel te houden, moet de broek ademend zijn en zweet betrouwbaar van het lichaam afvoeren. Sommige modellen zijn warmer en leggen de nadruk op windbescherming of de stabiliteit van het materiaal. Veel softshell broeken zijn zelfs waterafstotend en dus geschikt voor klimmen of mountainbiken.

Outdoor broeken voor de herfst

In de herfst begint het koeler te worden en staan buitenbroeken voor andere uitdagingen dan in de zomer. Nu is het tijd om vocht buiten te houden. Het waterafstotende membraan van een lange hardshellbroek of regenbroek komt hier goed van pas. Toch kan deze outdoorbroek vocht van het lichaam afvoeren, zodat u niet zo snel zult zweten.

Als alternatief kunt u ook kiezen voor een lichte regenbroek die u over uw jas kunt trekken. Deze outdoorbroek is ideaal voor op de fiets of is uw beste vriend tijdens lange wandeltochten. Ze zijn bijzonder gemakkelijk op te bergen omdat ze zeer weinig ruimte innemen.

Thermische broeken voor de winter

In de winter zijn skiën of sneeuwschoenwandelen verleidelijk. Maar een ritje met de slee heeft ook zijn aantrekkingskracht. Thermische broeken zijn ideaal om de ijzige temperaturen te trotseren. Deze outdoorbroeken hebben een bijzonder goede warmte-isolatie en zijn aan de binnenkant gevoerd met fleece of wol. Toch zijn thermobroeken zeer licht en vermoeien ze de drager minder snel dan andere winterbroeken.

Wat maakt een buitenbroek zo speciaal?

Soms zijn het de details die een buitenbroek speciaal maken. Deze extra's maken een outdoorbroek even interessant voor mannen als voor vrouwen. Hierna geven wij een overzicht van bijzonder informatieve details:

  • Bretels voorkomen dat de broek afzakt. Dit is vooral nuttig bij thermische broeken
  • Zakken helpen verschillende dingen zoals de wandelkaart of een zakmes
  • Membranen die UV-stralen tegenhouden en geen insectenbeten doorlaten
  • Ventilatieopeningen voor meer ademend vermogen: Sommige broeken hebben ritssluitingen die naar behoefte kunnen worden geopend. Dit zorgt voor extra ventilatie onder de broek en is zeer comfortabel bij bijzonder hoge temperaturen.
  • Verstelbare broekspijpen met een klittenband- of elastiekband maken de broek strakker aan de onderkant. Dit is bijzonder nuttig voor fietsers, omdat de broek niet langer verstrikt kan raken in de pedalen.
  • Reflectoren zijn een belangrijk veiligheidskenmerk in het donker en in de schemering en helpen andere weggebruikers wandelaars te zien.

Een buitenbroek goed verzorgen - zo doe je dat

Dankzij de hoogwaardige stoffen zijn de meeste broeken zeer gemakkelijk te onderhouden. Om de hoge functionaliteit van een buitenbroek te behouden, is een goede verzorging van cruciaal belang. Vooral sterk bezwete broeken moeten snel worden gewassen, omdat de zouten uit menselijk zweet de poriën van het membraan kunnen verstoppen. Hier zijn onze tips die u ook voor andere outdoorkleding ter harte moet nemen:

  • verwijder grof vuil met een grove doek
  • Sluit alle ritsen voor het wassen
  • Draai de broek binnenstebuiten voor het wassen
  • Was uw outdoorbroek op 30°C om zware vervuiling te verwijderen
  • Gebruik een zacht wasmiddel
  • Gebruik geen wasverzachter, want dat kan het membraan beschadigen
  • Stop de broek niet in de droger
  • Droog outdoor broeken aan de lijn
  • Vernieuw de impregnering regelmatig na drie tot vier wasbeurten

Verdere onderhoudsinstructies voor elk model vindt u op het etiket.