Mantel, Kapuze, Erwachsener, Mann, Person
Outdoor

Outdoorkleding: ideaal voor het dagelijkse leven

Op www.genXtreme.nl vindt u een ruime keuze aan kleding van hoge kwaliteit voor het buitenleven. Of u nu op zoek bent naar trekkingkleding, functioneel ondergoed of een shirt van verwarmende merinowol. Met de juiste outdoorkleding bent u altijd goed uitgerust voor buitenactiviteiten. Bij genxtreme.nl bieden we outdoorkleding die gebruikt kan worden voor buitenwerk, maar ook voor het dagelijks leven. U kunt in uw vrije tijd altijd modieuze kledingstukken dragen, zoals regenjacks of hoodies. In onze online shop vindt u ook functionele kleding, bijvoorbeeld om te klimmen of om weer en wind te trotseren tijdens uw volgende wandeling.

Outdoorkleding voor verschillende beroepen

Afhankelijk van uw beroep zult u zeer specifieke eisen stellen aan uw werkkleding. Als u veel tijd in het wild doorbrengt, bijvoorbeeld als boswachter, hebt u waarschijnlijk kleding in geschikte camouflagekleuren nodig die niet te luidruchtig ritselt. In onze onlineshop vindt u bijvoorbeeld loden broeken die ook als wandelbroek kunnen worden gebruikt. Als u daarentegen in winterdienst wordt ingezet, is het belangrijker dat uw kleding goed zichtbaar en vooral warm is. De keuze aan verschillende vesten, broeken, veiligheidsschoenen en accessoires zoals hoofddeksels is enorm. U vindt gegarandeerd de ideale outdoorkleding voor uw werk, die zeker zo comfortabel en betrouwbaar waterdicht is dat u ze ook in het dagelijkse leven met plezier zult dragen. Bovendien kunt u zich verheugen op een bijzonder snelle levering van GenXtreme en deskundig, vriendelijk advies, desgewenst ook in een vestiging bij u in de buurt!

Populaire merken voor outdoorkleding

Carhartt is een van de grootste namen in outdoor werkkleding. Het Amerikaanse merk bestaat al sinds 1889 en heeft de laatste decennia in Duitsland een uitstekende naam opgebouwd. Vooral voor winterkleding is Blakläder een populaire keuze, want als Zweeds bedrijf weten de fabrikanten precies wat het betekent om buiten te werken of te sporten, zelfs in de regen of de sneeuw. Populaire merken als Helly Hansen zijn mee met de trend en hebben hun modeassortiment al lang aangepast aan outdoorkleding die bestand is tegen weer en wind. Haix en Forsberg zijn ook favoriet, om maar een paar namen te noemen. Bij de keuze van uw nieuwe werkkleding voor buiten, moet u ook op zoek gaan naar geschikte materialen: Goretex is ademend, terwijl softshell u bijzonder goed tegen de wind beschermt. Als u waterdichte werkkleding nodig hebt, zoek dan bij aankoop naar het juiste label. Buitenwerk kan zweterig zijn, dus draag sneldrogende functionele shirts om je huid koel te houden. Schoenen moeten voor gebruik grondig worden geïmpregneerd. Het is raadzaam passend schoeisel en geschikte sokken te dragen. Zo kunnen trekking-sokken uw voeten ondersteunen tijdens lange wandeltochten of werkzaamheden in de buitenlucht.

De ontwikkeling van de buitentrend

De ontwikkeling van nieuwe materialen zoals Goretex heeft een revolutie teweeggebracht in de kledingindustrie, met name in de outdoorsector. Het membraan zorgt voor voldoende ademend vermogen in regenjacks. Sneldrogende materialen worden ook vaak gebruikt in functionele overhemden, bijvoorbeeld, en beschermen de huid zo tegen vocht. Bovendien kunnen steeds meer mensen het zich veroorloven om aan sport te doen, zoals skiën of andere wintersporten, en hebben zij warme kleding nodig die zelfs bestand is tegen extreme weersomstandigheden. De voortdurende toename van het aantal enthousiaste wandelaars heeft geleid tot een groter aanbod van zowel trekking- als wandelkleding. Beginnend met trekkingsokken, via wandelbroeken tot softshelljacks en trekkingschoenen. Vroeger was het vervelend om in de winter buiten te moeten werken, maar vandaag is het een plezier dankzij modieuze en tegelijk functionele kleding. Bij het maken van comfortabele functionele kleding wordt altijd rekening gehouden met uw bewegingsvrijheid. U kunt kiezen voor een chique jas in uw favoriete kleur en dankzij de waterdichte broek zult u nooit meer bang zijn voor de regen. Integendeel, u trotseert de elementen en ziet er zo modieus uit dat uw collega's zeker zullen willen weten waar u de elegante outdoor werkkleding vandaan hebt. Dankzij de hoge kwaliteit, zal het u vele jaren vergezellen.

Toepassingsgebieden voor outdoorkleding

Bij genxtreme.nl vindt u niet alleen functionele kleding die u buiten op het werk kunt dragen. Wij bieden ook outdoorkleding die u kunt gebruiken voor een breed scala aan activiteiten om u te ondersteunen. Trekkingkleding en wandelkleding zijn slechts twee voorbeelden. Hier is het beproefde ui-principe nog steeds van toepassing. De eerste laag is functioneel ondergoed, dat in direct contact staat met de huid. Het zorgt ervoor dat vocht snel van het lichaam wordt afgevoerd en creëert tegelijkertijd een aangenaam klimaat. Als tweede laag, ook wel isolatielaag genoemd, worden kledingstukken gebruikt die ook voor voldoende ademend vermogen en bewegingsvrijheid zorgen. Naast synthetische vezels worden ook steeds meer natuurlijke materialen zoals merinowol (bijvoorbeeld in trekking-sokken) gebruikt. De derde laag beschermt u optimaal tegen weer en wind en hoort altijd aan de buitenkant. Behalve op trekkingskleding kan het ui-principe natuurlijk ook worden toegepast op werkkleding.