ELTEN veiligheidsschoenen - met een lange traditie

Elten werd in 1910, meer dan honderd jaar geleden, opgericht door Johann van Elten in Uedem aan de Nederrijn. Hij veroorzaakte een revolutie op de toenmalige schoenenmarkt door werkschoenen van leer te produceren in plaats van hout, wat tot dan toe de norm was geweest. Na nog vele innovaties op het gebied van veiligheidsschoeisel heeft Elten GmbH nu meer dan 350 mensen in dienst en een jaarlijkse productie van ca. 2,8 miljoen paar schoenen.

Wat onderscheidt ELTEN veiligheidsschoenen?

In de laatste decennia groeide niet alleen het bedrijf Elten, maar ook de vooruitgang in de productie van veiligheidsschoenen. Wat toen begon met eenvoudige leren schoenen, wordt vandaag voortgezet met technologieën zoals WELLMAXX demping, de gepatenteerde Elten Safety-Grip zool of Biomex Protection. Bovendien kunnen veel veiligheidsschoenen orthopedisch worden aangepast in overeenstemming met DGUV-voorschrift 112-191. De aanpassing van de pasvorm zorgt voor comfortabel dragen aan de voet en biedt optimale werkbescherming. In 2015 werd de Wellmaxx-serie gelanceerd. Dit biedt de drager een revolutionaire dempende zoolkern gemaakt van INFINERGY® van BASF. Daarnaast gebruikt Elten vele andere praktische componenten zoals het BOA sluitsysteem, dat conventionele veters vervangt. Elten biedt onder meer ook een breed gamma ESD-geschikte veiligheidsschoenen aan, die niet alleen personen maar ook elektrostatisch gevoelige componenten beschermen.

ELTEN – Veiligheid en stijl

Terwijl andere fabrikanten zich "slechts" concentreren op het zo veilig mogelijk maken van hun schoenen aan de voet, besteden Elten veiligheidsschoenen - naast arbeidsveiligheid - ook aandacht aan modieuze aspecten. Dit betekent dat niet alleen veilige, maar ook stijlvolle veiligheidsschoenen worden geproduceerd. Daartoe is in 2011 de L10-serie geïntroduceerd en is onlangs de Maverick-serie uitgebracht. Terwijl de L10 veiligheidsschoenen schitteren met een chique, old-school jeanslook, bieden de Mavericks veiligheidsschoenen een sportieve sneakerlook! Zodat je ook buiten het werk gezien kan worden in je werkschoenen. Verdere voetbescherming komt in de vorm van een stijlvolle veiligheidssandaal, die in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is. De luchtige versie van een veiligheidsschoen biedt een aangenaam voetklimaat. Alle modellen van het merk Elten worden aangeboden in gecertificeerde veiligheidsklassen.

Voetondersteuning door ELTEN inlegzolen

De ideale pasvorm van de schoen zorgt ervoor dat zelfs urenlang dragen geen marteling voor de voet wordt. Na verloop van tijd kunnen echter tijdens het werk ongemakken aan de voeten ontstaan. De firma Elten biedt daarom inlegzolen aan ter ondersteuning van de voet. Er zijn veel verschillende voetvormen, maar drie profielen komen bijzonder vaak voor. Dit zijn de holvoet (te hoog lengtegewelf), de normale voet (intact lengtegewelf) en de platvoet (te plat lengtegewelf). Om het draagcomfort te verhogen en pijn te verlichten, bieden de respectieve inlegzolen een individuele demping en een optimale gewichtsverdeling.

Bent u op zoek naar een sportieve werkschoen die u ook in uw vrije tijd kunt dragen? Of bent u op zoek naar een gevoerde werkschoen voor het koude seizoen? Hier in de genxtreme online shop kunt u de ideale veiligheidsschoen van Elten kopen. Elten werkschoenen bieden u de ideale voetbescherming in alle veiligheidsklassen.