Bekleidung, Hosen, Jeans, Mantel, Person
Bescherming broek

Snijbeschermingsbroek

Een snijbeschermingsbroek is een zeer belangrijk onderdeel van de persoonlijke beschermingskleding, vooral voor hout- en bosbouwwerkzaamheden, boomverzorging en tuin- en landschapsverzorging, om ongevallen en verwondingen door de zaag te voorkomen. De snijbeschermingsinzetten van de bosbouwbroek zorgen voor meer veiligheid, zijn slijtvast en beschermen de dragers met een speciale beschermlaag tegen ernstige verwondingen.

Voor werknemers van reddingsdiensten en in de bouwsector zijn beenwarmers die gemakkelijk kunnen worden aangetrokken door middel van klittenband, bijzonder praktisch om het risico van verwondingen te verminderen. Zij worden gedragen als een extra laag kleding wanneer bescherming tegen snijwonden nodig is.

In de GenXtreme shop hebben we snijbeschermingsbroeken van snijbeschermingsklasse 1 en snijbeschermingsklasse 2 voor mannen en vrouwen.

Snijwerende broeken van PFANNER en KÜBLER bij GenXtreme

In ons assortiment vindt u snijbeschermingsbroeken van de premiumfabrikanten PFANNER en KÜBLER in verschillende prijssegmenten, die u als professional goed van dienst zullen zijn en hun prijs waard zijn. Beide fabrikanten produceren hoogwaardige bosbouwbroeken die zijn voorzien van een inzetstuk ter bescherming tegen snijwonden. Dankzij het inzetstuk biedt de broek optimale bescherming tegen snijwonden door de ketting van de kettingzaag en andere apparatuur die bij bosbouw- en bosbouwwerkzaamheden wordt gebruikt.

Wij bieden PFANNER en KÜBLER bosbouwbroeken aan als broeken met tailleband en salopette in verschillende maten en pasvormen. De broek is geschikt voor zowel mannen als vrouwen in de juiste maat. Sommige modellen zijn uitgerust met een elastische functionele stof en een elastisch inzetstuk. Afhankelijk van het model is de broek uitgerust met zijzakken en achterzakken. Andere functionele kenmerken van snijbeschermingsbroeken zijn

  • versterkte kniebescherming,
  • ventilatiespleten en
  • stretch in het kruisgebied.

U kunt ook bescherming tegen snijwonden en dus meer veiligheid op het werk bereiken door beenwarmers te dragen. Beenwarmers zijn een snijdbeschermende oplossing voor snel gebruik die u gewoon over uw kleding aantrekt zonder uw schoenen of laarzen uit te hoeven doen. In de GenXtreme shop vindt u beenwarmers van PFANNER, waarvan de beenzijden met een brede klittenbandsluiting versteld kunnen worden. De reflecterende strepen zorgen voor een betere zichtbaarheid en dus meer veiligheid bij slechte weersomstandigheden en in de schemering.

Materialen en eigenschappen van snijbeschermingsbroeken

De combinatie van verschillende materialen zoals katoen, polyester en Cordura® geeft de beschermende broek bewegingsvrijheid en scheurbestendigheid. Veel snijbeschermingsbroeken hebben duimstokzakken en zijzakken met ritssluiting die opbergruimte bieden voor gereedschap en werkmateriaal. Versterkte zakopeningen zorgen voor een hoge duurzaamheid.

Als verplichte werkkleding in sommige bedrijfstakken worden snijbestendige broeken het hele jaar door gedragen. Zowel in de zomer als in het koude seizoen moet voor een maximaal draagcomfort worden gezorgd. Bij warme temperaturen zijn ademende stof en ventilatiespleten van essentieel belang. Het door PFANNER verwerkte functionele weefsel van Cocona® bijvoorbeeld voert transpiratie en warmte op betrouwbare wijze van het lichaam af, zodat de werkbroeken ook bij hoge temperaturen aangenaam te dragen zijn.

In de winter zijn de verwarmende eigenschappen belangrijker. Sommige beschermende broeken hebben daarom niet alleen een scheurbestendige buitenstof, maar ook een goed verwarmende voering. Als u voor een salopette kiest, zal de slab uw bovenlichaam verwarmen als een extra kledinglaag. PFANNER voorziet de voorkant van sommige snijbeschermingsbroeken van het robuuste GLADIATOR-weefsel, dat niet alleen water- en vuilafstotend is, maar ook bijdraagt tot de duurzaamheid van de werkkleding dankzij zijn stabiele karakter. Een aanritsbare nierbeschermer, die u ook hier in de categorie accessoires vindt, biedt extra comfort bij weer en wind. U kunt ook snijbestendige handschoenen kopen.

Wat betekent klasse 1 en klasse 2 voor broeken met snijbescherming?

Werkkleding wordt ingedeeld in verschillende beschermingsklassen en -normen, en dit geldt ook voor snijbeschermingsbroeken. Hoe hoger de beschermingsklasse, hoe betrouwbaarder de bescherming tegen verwondingen. De vereiste beschermingsklasse voor uw werk kunt u vinden in de betreffende beroepsregeling of in de aanbevelingen van het bestuur voor bosarbeid en techniek (KWF).

Dit zijn de kenmerken van de beschermingsklassen:

  • Beschermingsklasse 0: tot 16 m/seconde
  • Beschermingsklasse 1: tot 20 m/seconde
  • Beschermingsklasse 2: tot 24 m/seconde
  • Beschermingsklasse 3: tot 28 m/seconde

De beschermingsklassen geven aan hoe snel de ketting van een kettingzaag mag gaan opdat de broek voldoende bescherming biedt tegen snijwonden. In beschermingsklasse 1 mag de kettingsnelheid dus maximaal 20 meter per seconde bedragen, in beschermingsklasse 2 is dat 28 meter per seconde.

Als de kettingzaag in contact komt met het buitenste materiaal, wikkelen de vezels van de beschermlaag zich rond het aandrijfwiel van de kettingzaag en stoppen de machine binnen zeer korte tijd. Onze snijbeschermingsbroeken hebben diverse tests doorstaan en voldoen aan de hoogste eisen.

Goed om te weten: Hoe hoger de beschermingsklasse van de werkkleding, hoe minder bewegingsvrijheid u hebt. Het niveau van de beschermingsklasse wordt ook weerspiegeld in het gewicht.

Snijbescherming formulier A, B en C

Naast de beschermingsklassen wordt bij snijbeschermingsbroeken ook een onderscheid gemaakt tussen snijbeschermingsvormen die beschermen tegen verwondingen in de beenzone. Broeken met vorm A hebben een snijbescherming die beperkt is tot de voorkant van de benen, zoals bijvoorbeeld vereist door bedieners van kettingzagen tijdens het houtoogstwerk. Type C snijbeschermingsbroeken beschermen de drager aan de voor- en achterkant van de benen en bieden dus all-round bescherming. Vooral als u minder ervaring hebt met kettingzagen, is het belangrijk dat de snijbeschermende kleding bijzonder beschermend is. Snijbeschermingsvorm B wordt zelden gevraagd en moet worden gezien als een compromis tussen de twee andere vormen.

De juiste snijwerende broek kiezen

Bij het kiezen van de juiste snijbeschermingsbroek moet u rekening houden met de kettingsnelheid waarmee u gewoonlijk werkt. De zaagbeschermingsklasse en de kettingsnelheid van uw kettingzaag zijn belangrijk voor de keuze van de juiste zaagbescherming. PFANNER produceert speciale snijbeschermingsmodellen, zoals de Arborist-broek als type A en type C, zodat u desgewenst ook kunt kiezen voor een dubbelzijdige beenbescherming.

Naast de snelheid van de ketting en de positie van de snijbescherming zijn ook uw persoonlijke voorkeuren op het gebied van eigenschappen en de gebruikte materialen van belang. Voordat u op zoek gaat naar de juiste snijbeschermingsbroek of andere snijbeschermingskleding in onze online shop, vindt u hier de belangrijkste punten waarmee u rekening moet houden bij het vergelijken en kopen van snijbeschermingsbroeken:

  • Selecteer de beschermingsklasse die vereist is voor uw bedrijfstak en activiteit.
  • Kies een model met versterkte kniebescherming.
  • Ventilatiespleten zijn een voordeel.
  • Een rekbaar kruisgedeelte geeft u meer bewegingsvrijheid.
  • Een hoog ademend vermogen wordt gegarandeerd door speciale materialen.
  • Afsluitbare zakken met ritssluiting bieden een veilige plaats om werkmateriaal en gereedschap op te bergen.

Meer informatie kunt u vinden bij het Kuratorium für Waldarbeit und Forsttechnik e.V. (KWF). De vereniging zonder winstoogmerk verstrekt informatie en advies aan belanghebbenden in de bosbouw, de houtsector en de bio-energiesector. De werkzaamheden van het KWF zijn gericht op het testen en testen van persoonlijke beschermende kleding. Naast snijbeschermingsbroeken gaat het ook om helmen en veiligheidsschoeisel. Producten met het keurmerk KWF-Profi of KWF-Standard worden in de industrie bijzonder goed geaccepteerd.

Hebt u vragen over de snijbeschermingsbroeken in ons assortiment? Wij van GenXtreme begrijpen onze klanten, weten wat belangrijk is op het werk en adviseren u graag voor u koopt!