Schuhwerk, Schuh, Person, Gehen, Rad
Orthopedische veiligheidsschoenen
Haix XR1 gevechtslaarzen
Varianten van € 238,90
€ 243,93
Elten veiligheidsschoenen S2 BOA
Varianten van € 121,97
€ 132,13
%
Haix Rescue One laarzen met zijrits
€ 164,67 € 223,60 (26.36% bespaard)
Elten ademende laarzen S3
Varianten van € 103,66
€ 116,88
%
BLACK EAGLE VEILIGHEID 50 HOOG
€ 142,30 € 198,18 (28.2% bespaard)

Meer informatie over orthopedische veiligheidsschoenen

Orthopedische voetbescherming volgens BGR191

BGR 191 is een voorschrift voor orthopedische werkschoenen. Dit is bedoeld om arbeidsongevallen en verwondingen in hoge mate te voorkomen. De verordening is sinds 2007 van kracht en sommige werkschoenen zijn ontworpen en vervaardigd volgens deze veiligheidsnorm. De Duitse fabrikant uit Uedem heeft ook veel werkschoenen met dit veiligheidsvoorschrift ontwikkeld. De BGR is gespecialiseerd in voet- en kniebescherming. Dit betekent dat uw veiligheidsschoenen uw voeten beschermen tegen schade en verwondingen. Bovendien zijn er BGR 191-certificaten die orthopedisch beslag mogelijk maken. Dit betekent dat er speciaal voor uw voet inlegzolen kunnen worden gemaakt en dat de werkschoenen op bepaalde punten gewoon kunnen worden verhoogd. Een goed voorbeeld van een BGR 191 gecertificeerde veiligheidsschoen is de Breezer 72109 van Elten. De grijs/gele schoen springt niet alleen visueel in het oog. Naast de mogelijkheid om orthopedische hulpmiddelen en inlegzolen te bevestigen, biedt hij u ook een geperforeerde schachtrand en ESD-compatibele uitrusting. De schoenen van nubuckleer overtuigen ook door hun extreem lichte gewicht. Er zijn ook een aantal veiligheidslaarzen en werkschoenen uit de L10-collectie van de populaire fabrikant Elten met orthopedische voetbescherming volgens BGR 191. De zwart/neongeel Breezer Mid S1P is ook gemaakt van robuust en ademend nubuckleer. De schachtrand en de tong zijn gepolsterd en, zoals de naam al doet vermoeden, is hij uitgerust met de functionele en bijzonder lichte L10 buitenzool. Ook hier kunnen gemakkelijk orthopedische verhogingen worden aangebracht.

Veiligheidsschoenen met een perfect loopconcept

Om mogelijke misposities te voorkomen, is niet altijd orthopedische hulp nodig. Voetbescherming in veiligheidsschoenen begint met een goede zool en passende semi-orthopedische inlegzolen. De nieuwe Dimension Pro-serie van de Duitse fabrikant is ontwikkeld in samenwerking met de Technische Universiteit van Tübingen en begint met de afstelling op verschillende punten. Zo heeft de collectie al een zeer goed dempende tussenzool van zacht PU, die perfect comfort biedt op harde ondergronden binnenshuis. De buitenzool van de schoen is optimaal geschikt voor deze ondergrond met zijn honingraatstructuur en ergonomische draaipunten. Daartussen zit een stabiliserend torsie-element dat de verdraaiing tussen de hiel en de voorvoet perfect ondersteunt. Dit systeem ontlast de gewrichten merkbaar en geeft een uitstekend draaggevoel. De drager stapt 's avonds veel meer ontspannen uit zijn veiligheidsschoenen en is goed voorbereid op de volgende dag. De semi-orthopedische inlegzolen, die het middenvoetsbeentje extra steun geven, zijn ook zeer ondersteunend. Deze kunnen ook dienovereenkomstig worden gewijzigd door de BGR 191-norm. Er is een geschikte inlegzool voor elk voettype in het assortiment, d.w.z. voor normale voet, platvoet of holvoet.

Uitstekend draagcomfort voor veiligheidsschoenen

De BIOMEX DYNAMICS-serie volgt een ander concept. Dit concept werd door de fabrikant samen met deskundigen op het gebied van sportgeneeskunde ontwikkeld en perfect toegepast in een nieuwe serie. Ook hier ligt de nadruk op orthopedische voetbescherming, waarbij de voeten in eerste instantie zonder hulp van een orthopeed worden ondersteund. Het hoogtepunt is hier de buitenzool, die volgens alle regels van de kunst werd getrimd voor soepelheid en afrolcomfort. Voetbescherming wordt geboden door de ongewoon flexibele BIOMEX DYNAMICS buitenzool, die is geïnspireerd door de natuur. Op blote voeten draai je in een S-vorm tussen de achter- en voorkant van je voet om je gang dynamiek en zekerheid te geven. Op die manier kunt u zich flexibel aanpassen aan verschillende en ongelijke ondergronden. De buitenzool van de schoen is optimaal aangepast, zodat deze ook als veiligheidsschoen kan functioneren. Dit wordt bereikt door een torsie-element in de zool en een ergonomisch loopvlakpatroon. Ontkoppelde geleidingselementen parallel aan de walslijn ondersteunen perfect de walsdynamiek en de torsie. Het positieve effect is de regelmatige belasting van de voetspieren en de daarmee gepaard gaande geleiding en stabilisering van de gewrichten in de voet, de knie en de heup. Dit vermindert het risico op blessures en kan degeneratieve aandoeningen zoals knie- en heupatrose tegengaan.