Schuhwerk, Schuh, Person, Gehen, Rad
Beroepsschoenen

Werkschoenen - Veilig zonder veiligheidsneus

Professionele schoenen of veiligheidsschoenen?

Werkschoenen hebben over het algemeen dezelfde kenmerken als veiligheidsschoenen. Het grote verschil is dat beroepsschoenen geen geïntegreerde beschermende neus hebben. Werkschoenen daarentegen hebben hielbescherming, een slijtvaste en slipvaste buitenzool en dezelfde bestendige materialen als veiligheidsschoenen. Beroepsschoenen verschillen in verschillende klassen, zo zijn er O1, O1P, O2 und O3 beroepsschoenen. Een werkschoen O3 heeft een waterafstotend bovenmateriaal en een prikbestendige zool en wordt vaak gebruikt door bijvoorbeeld dakdekkers. Met de penetratiebescherming kunnen pijnlijke verwondingen door nagels worden voorkomen. De Duitse fabrikanten ELTEN en HAIX hebben ook functionele werkschoenen in hun gamma. Zo zijn werkschoenen verkrijgbaar als lage schoenen in sneaker- of sportschoenuitvoering in ademende O1- en waterafstotende O2-uitvoering. Werkschoenen hebben de voorkeur in vele industrieën en zijn verkrijgbaar bij GenXtreme.

Werkschoenen voor dakdekkers, timmerlieden en in de houtbouw

Speciale professionele schoenen voor dakdekkers en timmerlieden worden door verschillende fabrikanten aangeboden. Deze dakschoenen zijn verkrijgbaar in veiligheidsklasse O1P en O3. De speciale dakschoen is gemaakt van leer en biedt een hoge mate van speciale werkbescherming. Naast een penetratiebescherming van textiel bieden de schoenen alle mogelijke veiligheidsaspecten zoals een gewone veiligheidsschoen, behalve dat de veiligheidsneus ontbreekt. Vooral op het dak, waar veel op de knieën wordt gewerkt, kan een veiligheidsneus gelukkig achterwege blijven. De hittebestendige en sterk gripvaste rubberen zool moet worden benadrukt, omdat deze in elke situatie voldoende en stevige houvast biedt. De professionele schoenen voor dakdekkerswerk hebben bij de tenen een beschermkap van TPU, die zeer slijtvast is en de schoenen beschermt tegen snelle slijtage. De vetersluiting kan precies worden gestrikt en bindt de hoge werkschoen stevig aan de voet. De hoge schacht beschermt tegen pijnlijke verdraaiingen en andere kwetsuren in het enkelgebied. Voor een ergonomisch draagcomfort zijn de dakdekkersschoenen in wigvorm gesneden en ondersteunen ze de drager, vooral op steil terrein. In de O1P versie zijn de professionele schoenen ook zeer ademend en hebben ze veel poriën. De gesloten O3 lederen versie is steviger en zeer waterdicht.

De juiste werkschoen vinden

Vooral als het om veiligheid gaat, worden hier geen compromissen gesloten. De schoenzool moet slijtvast, slipvast, olie- en zuurbestendig zijn. Het bovenmateriaal, of het nu textiel of leder is, moet bepaalde weerstandseigenschappen of waterbestendigheid bezitten. De werkschoen moet de drager ervan kunnen beschermen tegen gevaren van buitenaf, zoals schokken. Het moet zijn vorm behouden, een zeker draagcomfort garanderen en een lange levensduur hebben. Vandaag de dag kan alleen een product van hoge kwaliteit van gerenommeerde fabrikanten dit allemaal leveren. Wij van GenXtreme zijn hier om u te helpen de juiste werkschoen voor u te vinden.