Schuhwerk, Schuh, Person, Gehen, Rad
Veiligheidsschoenen dames
Haix CONNEXIS Veiligheid T Ws S1P laag
Varianten van € 132,13
€ 182,92
Haix Black Eagle Safety 40.1 LADY laag
Varianten van € 116,88
€ 162,59
Elten REACTIE XXT Lage ESD S3
Varianten van € 111,80
€ 121,97
%
Elten REACTION XXT Mid ESD S3
€ 84,34 € 132,13 (36.17% bespaard)
Elten dames veiligheidsschoenen S1
Varianten van € 91,46
€ 101,63

Veiligheidsschoenen voor dames - bescherming voor vrouwenvoeten

Veiligheidsschoenen voor dames combineren veiligheid, modern design en draagcomfort. Daarom worden ze steeds populairder en maken ze de werkdag in verschillende beroepen gemakkelijker. Het GenXtreme gamma omvat veiligheidsschoenen van verschillende veiligheidsklassen. Zij beschermen tegen vele gevaren in verschillende beroepen. De beroepsverenigingen voor industrie, bouw en landschapsverzorging schrijven dergelijke veiligheidsschoenen voor aan ambachtslieden en dergelijke. Bovendien hebben brandweerlieden, de Duitse federale instantie voor technische hulpverlening (THW) en reddingsdiensten passende veiligheidsschoenen nodig om zich ook op ruw terrein voort te kunnen bewegen. Naast deze groep werkschoenen zijn er ook speciale werkschoenen voor de gezondheidssector en de voedselverwerkende industrie. Hier moet bijvoorbeeld worden voldaan aan bijzonder hoge normen inzake hygiëne en slipweerstand. Bovendien moeten de schoenen relatief licht en strak zijn om aan de voeten van vrouwen te passen. Aanvullende informatie over waaraan de veiligheidslaarzen en -schoenen moeten voldoen, is te vinden in de voorschriften van de werkgeversorganisaties voor aansprakelijkheidsverzekering en in de desbetreffende wetten.

Veiligheidsschoenen voor dames - het verschil met gewone veiligheidsschoenen voor heren

Welke speciale kenmerken moet een werkschoen of veiligheidsschoen voor vrouwen hebben en waarin verschillen deze schoenen van herenschoenen? Om deze vragen te beantwoorden, helpt een blik op de anatomie.

Vrouwen hebben vaak smallere en meer delicate voeten dan mannen. Dit vereist een andere pasvorm en schoenen die zo nauw mogelijk aansluiten. Daarom bieden wij veiligheidsschoenen voor vrouwen vanaf maat 35. Bovendien moet het schoeisel bijzonder licht zijn, ondanks de anti-perforatie hiel- of teenbeschermkappen of stalen neuzen, zodat de tengere vrouwenvoeten minder worden belast. Dit verhoogt het comfort tijdens de werkdag nog verder. Als uw schoenen nog te wijd zijn, kunt u dit tegengaan met speciale inlegzolen. In sommige gevallen kunnen inlegzolen ook uit orthopedisch oogpunt nuttig zijn. Onze veiligheidsschoenen voor dames overtuigen ook met vrolijke kleuren en chique designs die nauwelijks aan veiligheidsschoenen doen denken.

Het verschil tussen werkschoenen, beroepsschoenen en veiligheidsschoenen

Hoewel de termen op het eerste gezicht hetzelfde klinken, zit het venijn letterlijk in de details: werkschoenen hebben geen beschermende neus. Daarnaast zijn er veiligheidsschoenen die een beschermende neus hebben en energieabsorptie mogelijk maken. De term werkschoenen daarentegen is niet beschermd en verwijst naar alle schoenen die uitsluitend voor het werk worden gedragen. Dit omvat dus ook veiligheidslaarzen voor de brandweer, reddingsdienst en THW. Deze schoenen moeten ook benzinebestendig zijn.

Veiligheidsschoenen in verschillende veiligheidsklassen

Afhankelijk van het beroep zijn bijzonder hoge veiligheidsnormen vereist. Veiligheidsschoenen zijn daarom verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen die bepaalde gevaren kunnen tegengaan. Het schoeisel is onderverdeeld in de volgende veiligheidsklassen (ook wel beschermingsklassen genoemd):

  • S1 heeft een beschermende overneus (ook wel veiligheidsneus genoemd) van metaal, meestal staal of kunststof - S1P bouwt voort op klasse S1 en is bovendien prikbestendig
  • S2 heeft een teenbescherming zoals S1 en is bovendien een waterdichte werkschoen
  • S3 hebben teenbescherming, waterdichtheid en extra weerstand tegen lekrijden
  • S4 staat voor waterdichte laarzen met teenbescherming
  • S5 komt overeen met de S3-klasse voor laarzen

Veel schoenen worden geleverd met extra specificaties voor slipweerstand of hittebestendigheid. Hier zijn twee voorbeelden.

  • ESD verwijst naar bescherming tegen elektrostatische lading. Schoenen met ESD-certificaat zijn bijvoorbeeld belangrijk voor elektriciens. Veiligheidsschoenen gecertificeerd volgens ESD voldoen aan DIN EN 61340.
  • SRC verwijst naar schoenen die voorkomen dat u uitglijdt op keramische tegels, stalen platen of glycerine. Daarom zijn SRC schoenen bijzonder geschikt in chemische of medische ruimten. Deze gladde oppervlakken kunnen echter ook voorkomen in werkruimten zoals de voedselverwerking of de keuken, en daarom zijn schoenen met SRC-certificering ook hier geschikt.

Verdere informatie over de eigenschappen van de schoenen is te vinden in de respectieve productbeschrijvingen.

Sommige modellen zijn bijvoorbeeld lekbestendig of bestand tegen olie of benzine. De volgende benamingen zijn beschikbaar en waar ze voor staan:

Afkorting

Kenmerken van de schoenen

A

De veiligheidsschoenen zijn antistatisch

C

De veiligheidsschoenen zijn geleidend

E

De schoenen zijn energiek bij de hiel

CI

Deze schoenen bieden een bijzonder hoge bescherming tegen koude

HI

Deze schoenen bieden een bijzonder hoge bescherming tegen hitte

FO

De zool van het schoeisel is bestand tegen benzine en olie

HRO

De zool is hittebestendig

SRA

De zool voorkomt dat u uitglijdt, zelfs op gladde oppervlakken

WR

Deze schoenen absorberen geen water en beschermen u tegen het binnendringen van water

WRU

Het bovendeel van deze schoenen is bestand tegen het binnendringen en absorberen van water 

Veiligheidsschoenen voor vrouwen zijn nodig in vele beroepen

Veiligheidsschoenen worden in diverse beroepen gebruikt als werkschoenen. Zij moeten voldoen aan de verschillende eisen van de beroepsgebieden:

Op de bouwplaats

Op elke bouwplaats liggen tal van gevaren op de loer, zoals scherpe of vallende voorwerpen. Veiligheidsschoenen met veiligheidsklasse S3 beschermen hiertegen. Dit schoeisel heeft stalen neuzen als neus en prikbestendige zolen. In dit werkgebied zijn lage schoenen of laarzen een goede keuze. Zij beschermen zowel de enkel als de voeten. Bovendien kunnen buitenzolen die beschermen tegen het binnendringen van water nuttig zijn.

Voor lassen

Lassen gaat vaak gepaard met hoge temperaturen. Daarom moeten deze veiligheidsschoenen thermisch isolerend zijn en bescherming bieden tegen contacthitte.

Brandweer en technische hulporganisatie

Brandweerkorpsen en technische hulporganisaties hebben bijzonder bestendige veiligheidsschoenen nodig. Hittebestendige brandweerlaarzen reiken tot boven de enkel en beschermen zo tegen verdraaiing. De buitenzool is punctuurbestendig en waterafstotend. Wij bevelen veiligheidsschoenen van klasse S3 tot S5 aan.

Reddingsdienst

Maximale veiligheid is de hoogste prioriteit voor reddingsdiensten. Daarom is de buitenzool antistatisch en voorkomt hij dat paramedici spanning overbrengen op de patiënt.

In het bos tijdens bosbouw werkzaamheden

Veiligheid is ook het allerbelangrijkste bij het werken in het bos, want vallende takken of stammen en sneden veroorzaakt door kettingzagen kunnen soms dodelijke gevaren opleveren. Stalen neuzen of neuzen van speciaal aluminium of composietmateriaal beschermen hier bijvoorbeeld tegen. Om u te beschermen tegen een verstuikte enkel, zijn de laarzen voorzien van een hoge schacht. Bovendien is de zool slipvast.

Veiligheidsschoenen voor elektriciens

Elektriciens worden vaak blootgesteld aan hoge elektrische spanningen. Daarom moeten deze veiligheidsschoenen bijzonder goed isoleren en geen elektriciteit doorgeven. Wij bevelen veiligheidsschoenen van de veiligheidsklassen S2 en S3 aan, die ook een beschermende neus hebben.

Goed te voet in het ziekenhuis

Verpleegsters en dokters lopen veel. Om hun gewrichten te beschermen, hebben professionele schoenen voor deze beroepsgroepen speciaal versterkte hielzones. De hielzone heeft extra demping om de gewrichten te ontlasten. Schoenen met SRC-etikettering zijn hier nuttig.

In het laboratorium

Goede veiligheid op het werk is ook belangrijk in het laboratorium, waar veel gevaarlijke chemische stoffen op de loer liggen. Soms kan de vloer erg glad zijn. Anti-slip schoenen met een gripvaste zool zijn hier belangrijk. Het materiaal van de schoenen moet ook beschermen tegen de chemicaliën. Schoenen met SRC-markering zijn ook hier nuttig.