Schuhwerk, Schuh, Person, Gehen, Rad
bos laarzen

Welke bescherming bieden bosbouwlaarzen?

Als u als boom- of boswachter werkt, bestaat het risico dat u zich snijdt aan uitstekende takken in het bos. Om dit te voorkomen, hebt u de juiste werkuitrusting nodig. Dit geldt ook voor bosbouwlaarzen. Deze bosbouwlaarzen beschermen u tegen snijwonden en scherpe randen van een kettingzaag. Zij zijn ontworpen om veilig te werken, zijn slipvast, zeer ademend, dempend en veerkrachtig en zijn in de zool geïsoleerd tegen hitte en koude.

Bij het werk in het bos moeten bosbouwlaarzen tegen een stootje kunnen en alle weersomstandigheden trotseren. Tegelijkertijd mogen ze niet te zwaar zijn en moeten ze het hoogst mogelijke comfort bieden. Daarom zijn ze meestal gemaakt van hoogwaardig leer en hebben ze een ademende voering.

Verschillende bosbouwlaarzen

Innovatieve veiligheidsschoenen met snijbescherming, wat een bosbouwlaars nodig heeft, komen voor een groot deel van de Beierse fabrikant Haix uit Mainburg, maar er zijn ook veel goede veiligheidslaarzen van Pfanner en Elten.

Een goed voorbeeld van een bosbouwlaars van Haix is de Protector light S3, die KWF-getest is en snijbeschermingsklasse 1 heeft. Het is bijzonder goed ademend, waterdicht en heeft een zeer lange levensduur. Verschillende zolen van verschillende materialen maken deze Haix bosbouw veiligheidsschoen tot wat hij is. De combinatie van deze materialen en afmetingen garandeert een hoog niveau van veiligheid en comfort.

Een goede bosbouwlaars van Pfanner is de Zermatt bosbouwlaars. Het is een lichtgewicht laars voor bescherming tegen snijwonden van klasse 1. De laars is waterdicht en ademend dankzij het GORE-TEX® membraan. Bovendien draagt de binnenvoering van CORDURA® bij tot het ademend vermogen en maakt ze de laars slijtvast. Het bovenwerk is van soepel suède en de neus is van aluminium. Bovendien is de rubberen buitenzool van Vibram zeer robuust.

Bosbouwlaarzen niet alleen voor boswachters en boomverzorgers

Bosbouwlaarzen zijn niet alleen geschikt voor boswachters en boomverzorgers, maar ook voor de jacht als jachtlaarzen. Dankzij hun goede snijbescherming zijn ze veelzijdig en is de drager altijd goed beschermd.