inlegzolen

Inlegzolen voor veiligheidsschoenen

Slechts 15 - 20% van de bevolking heeft nog een "normale" voet waarbij het lengtegewelf intact is of gelijkmatig gevormd om de belastingen ideaal op te vangen. Vooral in het dagelijkse beroepsleven kan dit uitgroeien tot klachten als door eenzijdige en voortdurend repeterende bewegingen de voeten eenzijdig worden belast.

De juiste inlegzolen bieden de voeten niet alleen een hoog comfort - zij zijn elementair voor een gezonde, perfecte lichaamshouding. Vooral bij hol- of platvoeten kunnen de klachten door inlegzolen worden verminderd. Klachten in de voeten, benen, rug en overbelasting van het hele bewegingsapparaat kunnen worden voorkomen door een comfortabele en veilige voet. Maar zelfs mensen met "normale" voeten worden op het werk vaak blootgesteld aan eenzijdige inspanning.

Vooral vakmensen die fysiek zware prestaties leveren en 8 uur of langer aan diverse, maar steeds terugkerende puntbelastingen worden blootgesteld, waarderen deze ondersteuning in het voetbed. De voet verandert voortdurend gedurende de dag en enorm in de loop van een mensenleven. Hoe eerder de voeten specifiek worden ondersteund, hoe pijnlozer men de werkdag kan doorkomen.

Hoe weet ik of ik een platvoet, holvoet of normale voet heb?

30% van de bevolking heeft last van ingevallen bogen. Bij platvoeten begeeft de voetboog het na verloop van tijd helaas omdat hij de dagelijkse spanningen en druk niet meer kan opvangen. De inlegzolen ondersteunen de lengteboog en ook de wervelkolom profiteert van de verbeterde schokabsorptie.

Ongeveer 5% van de bevolking daarentegen lijdt aan aangeboren holvoeten. Een te grote boog op de voetzool belemmert de demping van het looppatroon. Inlegzolen over de volledige lengte voor holle voeten zorgen voor een doeltreffende schokdemping. Laat ons u geschikte inlegzolen voor uw werkschoenen aanbevelen in geval van voetpijn in het dagelijkse beroepsleven of ook ter preventie.

BGR191 als een gegarandeerde standaard voor gezonde voeten

Een ruim assortiment inlegzolen voor veiligheids- en werkschoenen is nu verkrijgbaar bij diverse merken. Het is belangrijk dat zowel de inlegzool voor de veiligheidsschoen als de schoen zelf goedgekeurd zijn voor inlegzolen.

Deze goedkeuring wordt geregeld door BGR191. Dit is de verordening voor het gebruik van inlegzolen en certificeert de orthopedische pasvorm van veiligheidsschoenen. De meeste fabrikanten ondersteunen de BGR191-norm. Zo voldoen de modellen van ELTEN en HAIX vaak aan BGR 191, zijn zij dienovereenkomstig gemerkt en kunnen zij van een individuele binnenzool worden voorzien.