MASCOT werkkleding: Denemarken

Met zijn Scandinavische mentaliteit bestaat het Deense bedrijf MASCOT® WORKWEAR al sinds 1982. Met vestigingen in Duitsland, Denemarken en 13 andere landen streeft de fabrikant een belangrijk doel na: het produceren van de beste veiligheidsschoenen en werkkleding ter wereld. Voor het bedrijf is de hoogste kwaliteit het allerbelangrijkste. Daarom is "Getest om te werken" niet zomaar een slogan, maar de werkbasis van het bedrijf. Om de hoogste kwaliteit te garanderen, wordt elke productiestap bij Mascot workwear zorgvuldig gecontroleerd, zowel intern als bij de verkooppartners en de naaifabrieken.

Mascot® Workwear - Voor elk wat wils

De Mascot werkkledinglijn is onder andere gericht op professionele vakmensen. Om voor elke bedrijfstak de juiste kleding te kunnen aanbieden, worden de producten qua kleur en functie nauwkeurig op de desbetreffende bedrijfstakken afgestemd. Dit wordt bereikt door in de producten verschillende materialen van hoge kwaliteit te gebruiken. Het assortiment van Mascot werkkleding is zeer breed, zodat er voor elke professional, maar ook voor elke hobby-vakman iets bij zit.

Beste materialen voor Mascotte werkkleding

Om vocht van het lichaam af te voeren, gebruikt Mascot® onder andere het materiaal MASCODRY®. Deze stof zorgt er ook voor dat het lichaam niet nat aanvoelt en afkoelt, zelfs tijdens zware arbeid. Een ander topmateriaal is bijvoorbeeld CORDURA®-weefsel, dat zeer slijtvast is. Deze stof wordt aangebracht op zwaar belaste delen zoals de schouders of de knieën van werkbroeken om de levensduur van de werkkleding te verlengen. Voor producten die rechtstreeks op de huid worden gedragen, wordt het COOLMAX® materiaal gebruikt, dat de taak heeft vocht te transporteren naar de volgende, hogere laag. Voordat een nieuw product op de markt wordt gebracht, worden talrijke tests uitgevoerd op Mascot werkkleding. Een van deze proeven bestaat erin testdragers te voorzien van prototypes. Hier worden bijvoorbeeld de bijna voltooide werkbroeken voor het eerst onder reële omstandigheden aan de tand gevoeld. Al met al biedt Mascot werkkleding een zeer hoog draagcomfort, terwijl het toch zeer duurzaam is en bestand tegen vrijwel alles wat u in uw dagelijkse werk van ze vraagt.