HAIX veiligheidsschoenen stellen normen en beschermen

Goede voetbescherming is een must in vele beroepen. Werkschoenen en veiligheidsschoeisel worden voorgeschreven door de verenigingen van werkgevers voor diverse bedrijfstakken, alsmede door reddingsdiensten en noodhulpdiensten. De voorschriften waaraan moet worden voldaan, worden door innovatieve fabrikanten als Haix voortdurend overtroffen met behulp van zeer functionele technologieën.

HAIX biedt hoge veiligheidsnormen

Paramedici en brandweerlieden moeten zich ook op ruw terrein kunnen bewegen en moeten worden beschermd tegen bijvoorbeeld spijkers of gebroken glas. Dit is waar de juiste werkschoenen in het spel komen: Haix veiligheidsschoenen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en hebben een beschermende neus die u beschermt tegen spijkers, glasscherven en vallende voorwerpen. Goede werkschoenen bieden optimale steun en beschermen uw enkels tegen verdraaiing of tegen chemicaliën en oliehoudende vloeistoffen.

De brandweerlaarzen van Haix zijn voorzien van chemicaliënbestendige bovenmaterialen en een antislipzool. Zij voldoen aan de wettelijke eisen en overtuigen door hun hoge duurzaamheid en anatomisch aangenaam draaggevoel. Haix verhoogt het draagcomfort van de functionele schoenen en gebruikt bijzonder lichte materialen. Dit is een belangrijke factor, vooral in het geval van veiligheidsschoeisel voor brandweerlieden en paramedici, aangezien missies verscheidene uren kunnen duren en er hoge eisen aan het schoeisel worden gesteld. Haix heeft hiermee rekening gehouden bij de fabricage van de veiligheidsschoenen en heeft zijn producten dienovereenkomstig geoptimaliseerd.

Haix schoenen - Made in Europe

De geschiedenis van de schoenmakerij Haix is nog jong. In 1992 nam de huidige eigenaar Ewald Haimerl het bedrijf van zijn vader over. Met de visie om het merk Haix op de wereldmarkt te positioneren, is hij daar nu, een kwart eeuw later, allang aangekomen. De strategie van Haix Schuhe is diep geworteld in zijn thuisbasis in Mainburg, Beieren. Als u Haix veiligheidsschoenen koopt, steunt u een lokaal bedrijf dat wereldmarktleider is geworden. En je kunt alleen wereldmarktleider in veiligheids- en werkschoenen worden als je focust op kwaliteit en je producten op de proef stelt. Dat is wat Haix doet en hun succes bewijst hun gelijk.

De belangrijkste afdelingen Sourcing en Development, de creatieve werkplaats van de schoenontwikkeling, zijn gevestigd in het hoofdkantoor in Mainburg. In ultramoderne test- en onderzoekslaboratoria ontwikkelen Haix-specialisten nieuwe schoenmodellen, zetten ze nieuwe trends en bepalen ze de normen waaraan veiligheidsschoenen moeten voldoen. Het Beierse bedrijf heeft nu wereldwijd meer dan 1.200 mensen in dienst en vervaardigt jaarlijks meer dan een miljoen paar veiligheidsschoenen en werklaarzen voor de meest uiteenlopende gebieden.

Het volledige programma van innoverende producten

Haix is de toonaangevende fabrikant van lederen brandweerlaarzen met vetersluiting en blijft veel energie steken in de ontwikkeling van nieuw veiligheidsschoeisel. In deze context is de AIRPOWER-serie vervangen door de BLACK EAGLE SAFETY-collectie. De werkschoenen zijn grotendeels waterdicht, maar toch ademend dankzij het Gore-Tex®-membraan en hebben een uitzonderlijk sterke grip dankzij de rubberen zool. Om het draagcomfort voor u te verbeteren, besparen moderne functionele schoenen gewicht en zijn ze uitgerust met metaalvrije teenkappen.

Voor de bosbouw en de tuinbouw/landschapsverzorging zijn afzonderlijke modellen ontwikkeld. Het nieuwste model is de Haix Protector ULTRA, een zeer lichte en visueel geslaagde laars met snijbescherming in gedurfde kleuren. Haix breidt ook zijn portefeuille werklaarzen uit, niet alleen gericht op reddingsdiensten of brandweerlieden, maar ook op het leger en de politie. Met de Adventure 2.1 is de succesvolle trekkinglijn opgewaardeerd en geschikt gemaakt voor de komende jaren.

Ook aan vrijetijdsschoeisel is geen gebrek. In de jacht- en outdoorsector biedt Haix de series BLACK EAGLE ATHLETIC en BLACK EAGLE NATURE aan. Perfect uitgerust met een gripvaste zool en een enkelhoge schacht, staat niets het volgende bushcraftavontuur nog in de weg.

Haix schoenen van duurzame productie

Haix controleert elke stap van zijn productie en vervaardigt zijn functionele schoenen dan ook in zijn eigen fabriek in Mala Subotica / Kroatië. Het gebruikte leer wordt op een zeer CO2-neutrale manier geproduceerd door HEINEN, een Duitse leerlooier uit de streek van de Nederrijn. Dit bedrijf heeft het TerraCare-zegel, een bewijs van duurzame en milieuvriendelijke normen bij de productie.

Haix-schoenen hebben ook het Oeko-Tex 100-zegel, dat staat voor bijzondere huidvriendelijkheid en deels ook door mensen met een allergie kan worden gebruikt. Waar het op neerkomt, is dat een echt kwaliteitsprodukt alleen tot stand kan komen wanneer alle componenten met elkaar harmoniëren en tot een perfecte compositie leiden. Naast de veiligheidsnormen legt Haix de nadruk op de duurzaamheid van zijn producten.

Welk artikel is het juiste voor mij?

Of u nu op zoek bent naar vrijetijdsschoenen, brandweerlaarzen of andere veiligheidsschoenen van Haix - wij garanderen een allround advies aan de telefoon, per e-mail of direct in onze winkel. Vooral als het gaat om veiligheid, de juiste pasvorm en eigenlijk de juiste werkschoen of laars, is de keuze niet eenvoudig.

Ons opgeleid personeel is zeer vertrouwd met de producten en kan samen met u het geschikte product bepalen. U kunt ook twee verschillende paren bestellen om uit te kiezen en het niet passende paar gratis terugsturen. Let bij het testen op kenmerken als draagcomfort, anatomisch gevormde zool of vereiste veiligheidsnormen zoals een beschermende neus. Omdat uw tevredenheid onze eis is - te allen tijde.